21 de novembre de 2011
21.11.2011

El Banc d'Espanya intervé el Banc de València

L'entitat valenciana ha rebut 3.000 milions d'euros dels diners públics de la màxima entitat financera espanyola

21.11.2011 | 17:59

El Banc d'Espanya, a petició del consell d'administració del Banc de València, ha destituït els administradors del banc per l'entrada de representants del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), segons el Banc d'Espanya. La comissió rectora del FROB ha acordat aquest dilluns entrar en el capital de l'entitat per un valor de 1.000 milions i concedir una línia de crèdit de 2.000 milions per garantir el funcionament de l'entitat. La intervenció del Banc d'Espanya es produeix després que el consell d'administració del Banc de València hagi informat al regulador de la impossibilitat de presentar un pla de viabilitat per garantir el futur de l'entitat, com així li va requerir el Banc d'Espanya.

El Banc d'Espanya va demanar fa un dies que els administradors del Banc de València, avui destituïts, presentessin ''urgentment'' un pla de viabilitat que assegurés el futur funcionament de l'entitat, molt afectada per l'esclat de la bombolla immobiliària i la crisi del sector de la construcció.

Un cop finalitzat el termini concedit pel regulador, el consell d'administració del Banc de València ha respòs al Banc d'Espanya que no ha trobat una solució per garantir la viabilitat de l'entitat i per això li ha demanat la intervenció i l'entrada d'administradors procedents del FROB.

El Banc d'Espanya ha emès un comunicat adreçat als clients i creditors de l'entitat valenciana on informa que ''poden estar absolutament tranquils'' després de la intervenció perquè és una mesura que ''garanteix'' que el Banc de València podrà seguir operant amb normalitat i complirà amb totes les obligacions davant de clients i tercers.

La injecció de capital de 1.000 milions està destinada a la compra d'accions i per neutralitzar els deteriorament dels actius immobiliaris acumulats per l'entitat, molt afectada per la bombolla immobiliària.

Crèdit de 2.000 milions a preu de mercat

A més d'aquests 1.000 milions en forma de participació de capital, el FROB ha decidit la concessió d'una línia de crèdit de 2.000 milions per garantir la liquiditat i funcionament de l'entitat. La concessió d'aquest crèdit s'ha fet en condicions de mercat i podria suposar un tipus d'interès de l'entorn del 7% en relació amb la quantitat utilitzada.

L'objectiu del Banc d'Espanya és sanejar l'entitat valenciana per poder posar-la en condiciona per a la seva venda a una altra entitat financera.

El Banc de València està controlat pel Banc Financer i d'Estalvi matriu de Bankia, entitat presidida per Rodrigo Rato i on participa l'antiga Caixa Laietana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema