19 de novembre de 2011
19.11.2011
129.000 milions d'euros

La UE augmenta un 2% el seu pressupost per al 2012

Els socis comunitaris aconsegueixen desbloquejar els comptes després de més de 15 hores de negociacions

19.11.2011 | 15:04

La Unió Europea ha acordat un augment del seu pressupost en un 2% fins a 129.000 milions d'euros després de més de quinze hores de negociacions que han culminat a primera hora d'aquest dissabte.

El comissari de Pressupost de la UE, Janusz Lewandowski, ha declarat que els nous comptes són conseqüència de la situació econòmica actual. "Es tracta d'un pressupost d'austeritat, ja que la majoria dels estats membre es troben en una crisi financera greu", ha explicat.

En aquest sentit, Lewandowski, que havia sol·licitat augmentar el pressupost de la UE un 5%, ha advertit dels perills que comporta el reduït increment dels fons.

"Ara ens arrisquem que la Comissió Europea es quedi sense fons al llarg de l'any vinent, i per tant no serà capaç de complir les seves obligacions financeres envers els beneficiaris dels fons de la UE", ha indicat.

Això es deu al fet que els països membres de la UE, si bé han acordat limitar les seves contribucions al pressupost, han accedit a les exigències del Parlament Europeu per incrementar els compromisos de despesa fins a 147.000 milions d'euros. "Els compromisos d'avui són els pagaments del demà", ha assenyalat el comissari, que ha assegurat que "s'està jugant a un joc molt perillós".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema