El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha demanat "mans lliures" per a Catalunya per prendre les mesures que creu necessàries per fer front la crisi. "Deixeu-nos experimentar, i si ens surt bé, ja ens copiareu", ha clamat el conseller aquest divendres durant la XVI Jornada d'Economia de CatalunyaCaixa.

D'altra banda, Mas-Colell ha assegurat que les pressions sobre el deute espanyol es calmaran si el nou govern actua ràpid i llança un missatge "clar, decidit i contundent " cap a Europa. Segons el conseller, si el nou govern ho fa, això calmarà els mercats i la situació es normalitzarà.

El titular d'Economia ha insistit en què és molt important que aquest missatge és faci "ràpid" i que no hi hagi "cap retard". Arran de les declaracions fetes aquest matí pel premi Nobel d'Economia sobre un possible rescat de l'Estat, Mas-Colell ha assegurat que si s'envia aquest missatge, això no passarà.

Segons el titular d'Economia aquest missatge s'ha d'enviar dilluns o com a molt tard, dimarts i ha explicat que, a curt termini, el govern sortint de les properes eleccions del 20 de novembre haurà "d'actuar" i prendre mesures "potents" sobre el mercat laboral i el sector financer. Mas-Colell s'ha mostrat obert a col·laborar amb el nou govern per realitzar "la tasca de consolidació fiscal".

En aquest sentit, el conseller ha demanat al nou govern que "ens deixi les mans lliures per prendre les mesures que s'han de prendre" i que tingui "un esperit de col·laboració amb les comunitats autònomes perquè tots estem en el mateix vaixell". "L'Estat necessita les comunitats autònomes i no hi ha dubte que les comunitats necessitem la col·laboració del govern de l'Estat", ha apuntat Mas-Colell, qui també ha demanat que no es culpabilitzi Catalunya com s'ha fet fins ara.

"Nosaltres som un problema per Europa i Europa ho és per a nosaltres"

El conseller d'Economia ha assegurat que si és cert que l'Estat és vist a Europa com un problema, en aquests moments Europa "també ho és per a nosaltres". En aquest sentit, ha exigit a Europa que tingui unes polítiques "decidides i clares" i que el fons d'estabilitat comenci a funcionar "de manera clara".