El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha exigit aquest dijous al Consell Europeu i al Banc Central Europeu (BCE) una resposta als problemes que afecten la zona euro ja que, segons ha precisat, "per això se'ls ha transferit part del poder".

Així ho ha asseverat Rodríguez Zapatero durant un dinar-míting celebrat aquest dijous a Sòria, on ha recalcat que els "problemes europeus" requereixen una solució "europea" i alhora ha demanat que "mani Europa i no dos o tres governs". "Volem una Europa federal que doni suport i dirigeixi", ha asseverat, afegint que aquesta serà la missió del PSOE.

Zapatero ha recordat els fets des d'abril del 2010 amb els deutes sobirans europeus, una crisi que va començar a Grècia, que es va encomanar a Irlanda i Portugal i que "ha causat seriosos problemes" a Grècia, a Itàlia i "a altres governs".

Espanya "ha resistit"

En aquest sentit, ha subratllat que l´Estat espanyol "ha resistit" i ha aconseguit fer "un esforç de reducció del dèficit" mantenint al mateix temps "els pilars de la cohesió social, com pocs països ho han fet".

Durant la seva intervenció, el president del govern central ha reconegut que "una altra vegada" hi ha "seriosos problemes als mercats del deute", el que està afectant també "Bèlgica i França" pel que ha insistit en la necessitat que hi hagi "un govern europeu que prengui decisions" i un Banc Central Europeu "que sigui en efecte" un banc "que defensi la política comuna i els seus països".

Alhora, s'ha referit a la situació d'Alemanya i ha explicat que pot ser que avui aquest país estigui "en una situació d'avantatge" però ha precisat que si la zona euro "segueix amb aquesta tensió", aquesta tensió "afectarà tota la zona", inclòs el país alemany.