El líder del PP, Mariano Rajoy, ha hagut de donar la raó aquest dijous a un espontani que en un míting a Badajoz ha cridat "estem embargats!". "Estem embargats, però ens en sortirem" ha afirmat entre aplaudiments en una jornada en què la prima de risc espanyola s'ha situat a nivells de rescat. El líder del PP ha tornat a centrar el seu discurs en la necessitat de crear ocupació i fer arribar el crèdit a les pimes i les empreses, i ha abordat la situació a la UE per demanar un canvi per no estar "al vagó dels maldestres" i defensar -després de la irrupció dels governs de tecnòcrates a Grècia i Itàlia- la "sobirania nacional". "Volem governs seriosos, formals i escollits per la gent" ha apuntat.

Rajoy ha assegurat un cop més que aquest diumenge els ciutadans escullen entre ser un país "al que es respecta" a Europa o bé un que rep "rebre ordres". "Jo vull que Espanya estigui a la UE opinant, amb el seu govern escollit pels ciutadans, fent els seus deures però dient aquí estem, som un gran país, el quart de la zona de l'euro", ha sentenciat.

Segons Rajoy, al prioritat del seu govern serà "créixer econòmicament, crear ocupació i millorar les polítiques socials", alhora que "estar a la primera divisió" de l'euro, i "participar" de la política comunitària.

El líder del PP ha admès que "el que ve no serà fàcil" i que no té "receptes màgiques" per resoldre la situació econòmica. "Les coses no es resoldran en un dia ni en un mes, això portarà temps, però alhora us dic que les coses a Espanya es poden fer infinitament millor de com hem vist aquests últims quatre anys" i "per tant ens en sortirem, perquè la societat espanyola ja ha estat capaç abans de crear cinc milions de llocs de treball, i és capaç de fer-ho de nou".

"Volem governs escollits per la gent"

Rajoy també ha advertit que l'aposta que els ciutadans faran el dia 20 afecta més enllà dels pròxims quatre anys. "A Europa estan passant moltes coses. Veiem com es formen governs presidits per persones que no han comparegut a cap elecció, que no formaven part del parlament. Jo no ho discuteixo, però no és el que ens agrada. Volem governs de polítics competents, seriosos, formals i escollits per la gent".

El líder del PP ha apel·lat un cop més a "l'austeritat" i al "respecte als diners dels contribuents" que és "el que necessita Espanya". Es tracta, ha dit de "no gastar el que no tenim" i "d'animar als emprenedors" que són "els que creen ocupació". En aquest sentit ha insistit que els ciutadans decideixen diumenge "si canvien o segueixen igual i s'instal·len en la resignació". "Ara que hi ha el gran debat de les retallades i les polítiques socials tornem a la por, però avui ja no cola i ningú s'ho creu", ha dit.

Segons Rajoy, en la mesura que hi hagi ocupació les administracions tindran més recursos i podran fer polítiques socials. "Els grans enemics de les polítiques socials són els que ens han portat fins aquí", ha dit, "i nosaltres no acceptem cap lliçó dels que han fet les majors retallades socials de la democràcia espanyola".