El vicepresident de la CEOE, Arturo Fernández, ha reclamat avui mesures "dràstiques i immediates" al pròxim executiu espanyol, "convençut" que davant la gravetat del moment el president en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, farà "el que li demanin" fins la investidura del seu successor.

Fernández creu que si el candidat del PP guanya les eleccions de diumenge "es restablirà la confiança dels mercats, que ara està molt deteriorada", encara que també ha advertit, en roda de premsa, que "Mariano Rajoy no és la Verge de Lourdes ", de manera que l'economia no s'arreglarà el dia 21.

No obstant això, Fernández ha evitat demanar el vot per al PP i criticar amb excessiva duresa la gestió de l'actual president del Govern, a qui sí que ha retret no ser "molt més contundent" a les reformes. Preguntat si creu que Zapatero "és el millor agent electoral de Rajoy", Fernández ha reconegut que "probablement" així sigui.

El també president de la patronal madrilenya CEIM ha defensat que el 21 de novembre el pròxim cap de l'executiu haurà de "fer una roda de premsa gegant per explicar als mitjans i al país" com va a implementar mesures "immediates", entre les quals ha destacat la reforma laboral i del sistema financer, així com l'austeritat de la despesa pública.

Al dia següent, ha afegit, el nou cap del Govern hauria de "agafar un avió" per presentar aquests plans a Brussel·les i també reunir-se amb els mandataris francès i alemany.

A més, els empresaris són partidaris de reeditar els "Pactes de la Moncloa", signats el 1977 per totes les forces polítiques parlamentàries per arreglar l'alarmant situació econòmica.

Per això, Arturo Fernández ha subratllat que el nou Govern haurà de "estendre la mà a l'oposició", que segons ell "no tindrà cap dubte" a col·laborar.

Pel que fa als sindicats ia la ciutadania, Fernández espera que "entenguin" la necessitat de fer "canvis durs" i d'"estar units pensant en el bé comú", encara que ha reconegut que les mesures que poden "entendre pitjor" seran "alguns retallades socials ".

No obstant això, confia que els sindicats-que són conscients del problema, ha afirmat-no convoquin mobilitzacions "l'endemà".

Així mateix, ha assenyalat que si el PP guanya les eleccions podria adoptar també algunes "mesures dinamitzadores" de l'economia que permetin facilitar el crèdit a empreses i famílies, potser a través d'injeccions de diners públics, encara que no ha precisat més aquesta possibilitat.

Pel que fa a la composició del pròxim Executiu, ha considerat que si guanya les eleccions Rajoy "introduirà alguns tècnics", encara que en el cas d'Economia "si hi ha un polític expert en economia seria el perfecte, i jo crec que sí que n'hi ha", ha dit.