14 de novembre de 2011
14.11.2011
Crisi grega

Papadimos: "La permanència en l'euro és l'única opció"

El nou primer ministre grec advoca per dur a terme reformes estructurals "immediates i efectives"

14.11.2011 | 21:36

El nou primer ministre de Grècia, Lukàs Papadimos, creu que el país ha d'aplicar "ràpid" les reformes estructurals i retallades exigides per Brussel·les, ja que la prioritat és aconseguir el pagament del nou tram del rescat. Amb tot, Papadimos ha admès que "la crisi i la política actual han empitjorat la recessió i l'atur". En un discurs al parlament d'Atenes, el nou primer ministre ha defensat que l'única opció per Grècia és continuar dins de l'euro, i ha indicat que caldrà "un nou pla d'ajust fiscal". Papadimos ha lamentat que "la tasca del nou govern és massa" pel període de 100 dies que té de marge el seu govern d'unitat nacional i de transició. A més, ha predit un dèficit del 9% per aquest any.

L'exvicepresident del BCE ha assegurat durant el seu discurs que la primera prioritat del seu govern és aconseguir el sisè tram d'ajuda del rescat de Grècia, imprescindible per poder pagar les properes factures. La segona prioritat de Papadimos és continuar amb les negociacions amb la 'troika' -la UE, l'FMI i el BCE- per aconseguir el segon rescat.

Lukàs Papadimos ha defensat que "la tasca principal del govern és aplicar les decisions de la cimera" de la UE del mes d'octubre. "Si s'apliquen aquestes decisions i es prenen les mesures que hi van associades, Grècia podrà mirar al futur amb confiança", ha afirmat, reiterant la necessitat de la "unitat".

"Els importants sacrificis dels grecs no es poden perdre", ha dit el nou primer ministre, que ha destacat que cal "veritat i confiança". "Veritat per dir el que està en joc, i confiança en nosaltres mateixos per superar aquesta crisi. El deute públic grec creix perquè els dèficits no s'han rebaixat prou", ha assegurat.

Com a mesures per reduir encara més el dèficit, Papadimos proposa ampliar la base impositiva i lluitar contra el frau fiscal. L'oposició d'Antoni Samaras ja ha anunciat que en cap cas acceptarà noves retallades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema