11 de novembre de 2011
11.11.2011
Consell de Ministres

El govern espanyol culpa les CCAA del dèficit de l'Estat

José Blanco assegura que "és prioritari" que les CCAA "assumeixin els seus compromisos"

11.11.2011 | 17:04

L'executiu espanyol atribueix a les CCAA la possibilitat que l'Estat incompleixi els objectius de dèficit, tal com apunta l'informe de la Comissió Europea per al 2011. A roda de premsa posterior al Consell de Ministres Blanco ha sostingut que "el conjunt format per l'Administració general de l'Estat i les CCAA va per bon camí per al compliment dels seus objectius de dèficit" i per aquest motiu "ara és prioritari que les CCAA assumeixin els seus compromisos i compleixin les mesures anunciades als seus plans de reequilibri publicats pel Ministeri d'Economia i Hisenda". Blanco també ha apuntat que ara "no hi ha temps per als dubtes" i cal treballar per a una "sortida europea a la crisi.

Catalunya no consta entre aquestes CCAA que tenen aprovats els plans de reequilibri, malgrat que el conseller Mas-Colell sí que ha posat en marxa un pla d'ajustament per al 2011 que preveu situar el dèficit de Catalunya del 3,8% al 2,6%, 1,3 punts per sobre l'objectiu de l'1,3% marcat pel Consell de Política Fiscal i Financera.

"L'Estat creix per sobre la mitjana europea"

En tot cas, segons Blanco, l'Estat superarà el creixement mitjà de l'eurozona i qualsevol nova decisió l'haurà d'adoptar el pròxim executiu. "La comissió assenyala el que ha de passar per al 2012, que és que Espanya, afavorida per les seves reformes, creixerà per sobre l'eurozona i de països com França i el Regne Unit, i si cal adoptar mesures per al compliment de l'objectiu del 2012 i 2013 li correspondrà a l'executiu que surti de les urnes el 20-N", ha sentenciat.

Segons Blanco, "aquest comportament més estable" de l'Estat "és fruit de la determinació del govern espanyol en aplicar les reformes" mentre ha "preservat la cohesió social". "Espanya s'enfronta a un camí que no està exempt de dificultats", ha dit, "però ens assentem sobre bases sòlides per incrementar el nostre creixement i per tant poder generar ocupació en el futur".

"No hi ha temps per a dubtes"

Pel que fa a la situació a Grècia i els efectes sobre l'economia espanyola, Blanco ha insistit que ara "no hi ha temps per a dubtes" i cal "treballar per a una sortida europea de la crisi". Toca, ha dit, "actuar amb decisió i determinació per generar més estabilitat i recuperar la situació econòmica". "Per això només hi ha un camí, més Europa", ha sentenciat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema