10 de novembre de 2011
10.11.2011
Tercer trimestre

L'economia catalana es desaccelera i només creix un 0,1%

En l'últim any el creixement econòmic ha estat del 0,6%, segons dades de la conselleria d'Economia

10.11.2011 | 19:42
L'economia catalana es desaccelera i només creix un 0,1%

L'economia catalana va créixer entre juliol i setembre un 0,1 % respecte al segon trimestre, amb la qual cosa el seu ritme de creixement s'ha desaccelerat, segons les estimacions que ha difós avui la Generalitat.

En concret, el Producte Interior Brut (PIB) català va avançar un 0,1 % respecte al trimestre anterior i un 0,6 % amb relació a un any enrere. L'avanç és més tímid que en el segon trimestre, quan la variació intertrimestral va marcar un 0,2 % i la interanual, un 0,7 %.

La Generalitat ha assegurat que la menor velocitat en què avança l'economia catalana s'explica per la caiguda de l'ocupació, la feble demanda interna, el menor crèdit privat i la inflació, entre d'altres factors.

Per contra, els punts forts han estat el turisme i el mercat exterior, ja que les exportacions van créixer fins a agost un 16,8 % i les importacions un 9,4 %.

Els àmbits industrials, amb un especial impuls exportador, que van obtenir els millors resultats van ser la fabricació de maquinària, els productes farmacèutics i el material de transport.

En suma, la indústria va resistir amb un avanç de l'1,1 % respecte al mateix període de l'any anterior, l'agricultura va marcar un avanç de l'1,2 % i els serveis, de l'1,1 %. Els tres sectors van marcar un creixement més lent que en el segon trimestre.

De la seva banda, la construcció va intensificar el seu retrocés i va caure un 4,7 % entre juliol i setembre, especialment afectada per "l'ajust del subsector de l'habitatge i d'obra civil", ha rematat el Departament d'Economia de la Generalitat.

Al creixement interanual de l'economia catalana del 0,6 %, la indústria va aportar-hi el 0,2 %, els serveis el 0,8 %, mentre que la construcció va restar-hi un 0,4 % al global i l'agricultura ni va sumar ni va restar en el tímid avanç de l'economia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema