La compra de Cacaolat per part de les empreses Damm, Cobega i el fons Victory Turnaround decidida pel jutjat mercantil número 6 de Barcelona ''assegura la continuïtat de Cacaolat a Catalunya'', segons ha valorat Francesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació.

Mena també ha valorat molt positivament el paper que ha jugat el titular del jutjat mercantil que en la gestió del procediment concursal ha assegurant el manteniment de la marca ''emblemàtica'' a Catalunya, ''amb tot el que això significa de present i sobretot de futur'' per a Catalunya. El president del comitè d'empresa, José Miguel Miguel, ha valorat la decisió que és un important pas per garantir el manteniment dels llocs de treball.

El conseller també ha agraït l'actuació dels jutges, els administradors i els inversors que han participat en el procés "d'aquesta empresa icònica per Catalunya" i especialment als treballadors i membres del Comitè d'Empresa per la seva "paciència i perseverança". Mena ha reconegut que "la continuïtat de Cacaolat, i en particular a Catalunya, va estar molt compromesa" durant alguns moments del procés.

Mena ha assegurat que el seu Departament ha fet un seguiment del procés i s'ha felicitat que el "vaixell ha arribat a bon port", ja que els inversos garanteixen la continuïtat de l'activitat industrial de la marca a Catalunya i garantiran els llocs de treball, a més de fer noves inversions.

El conseller ha descartat que una actuació del jutjat mercantil de Madrid pugui afectar la decisió anunciada aquest dimarts.

El president del Comitè d'Empresa, José Miguel Miguel, ha valorat positivament l'oferta final, que ha considerat com "la més beneficiosa per als treballadors i l'empresa". Miguel ha explicat que els treballadors han tingut contacte amb totes les empreses oferents i que totes els havien comunicat que mantindrien la plantilla actual. El representant dels treballadors ha assegurat que els adjudicataris del concurs són "empreses serioses" i compliran "el que es va escriure davant del jutge".

D'altra banda, fonts de la direcció de Cacaolat i d'Empresa i Ocupació han coincidit en valorar positivament el paper del Comitè d'Empresa i la seva actitud per arribar a un acord.