L'Ibex 35 ha repuntat un 0,5% en la jornada d'aquest dimarts, tot i que no ha pogut recuperar el nivell dels 8.600 punts (8.518 punts), pendent de si el primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, es veu abocat a dimitir, i només impulsat per Repsol i Sacyr.

La companyia presidida per Antonio Brufau ha pujat un 6,34% i s'ha anotat la principal pujada del selectiu, gràcies al descobriment d'un enorme jaciment petrolífer al sud d'Argentina. L'accionista de la companyia d'hidrocarburs Sacyr s'ha sumat al carro dels guanys i ha pujat un 5,83%.

Santander (+0,49%), BBVA (+0,18%) i Telefónica (+0,04%) han pogut esquivar el color vermell, mentre que Iberdrola ha caigut un 0,4%. Les majors pèrdues les han registrat els títols de Mediaset (-2,74%) i Enagas (-2,69%).

L'Ibex ha seguit la tònica de la resta de principals places d'Europa, amb el Cac parisenc al capdavant (+1,5%), seguit del Footsie de Londres (+1,2%) i el Dax de Frankfurt (+0,7 %). La borsa d'Itàlia ha pujat també un 0,7% i la de Portugal va cedir un 0,2%.

Pressió sobre la prima de risc

Al mercat de deute públic, la pressió sobre la prima de risc d'Itàlia s'ha encomanat a l'espanyola, que s'apropa als 400 punts. La italiana, per la seva banda, ha escalat fins gairebé els 500 punts, després que el primer ministre, Silvio Berlusconi, perdés la majoria parlamentària.

La prima de risc italiana havia arribat aquest dimarts al seu rècord històric, els 495 punts, tot i que havia baixat durant el dia. El resultat de la votació al parlament de Roma ha tornat a empènyer cap amunt les dades, fins als 489 punts.

Els bons italians a 10 anys tenen un interès del 6,71%, una xifra molt propera al 7%, considerat com un 'punt de no retorn' pels països amb dificultats.