L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Figueres anuncia que el cicle de debat Àgora celebrarà la seva segona edició aquesta propera tardor a la ciutat.

Estarà dedicat a l'economia des d'una perspectiva cultural i social. Després d'un reunió amb els responsables de l'empresa Argon, que ja va

esponsoritzar la primera edició, s'ha arribat a un acord per fer un nou cicle el proper mes de novembre i dos més els anys 2011 i 2012 en època primaveral.

El pressupost d'aquest segon cicle és de 12.000 euros que aportarà en la seva totalitat l'empresa patrocinadora.

L'any passat el cicle va portar destacats professionals com els arquitectes Benedetta Tagliabue, Enric Ruiz-Geli i Joaquim Español, l'expert en turisme urbà Antonio Paolo Russo o el filòsof Josep Ramoneda entre d'altres. En quatre sessions es va reflexionar sobre l'espai públic, l'arquitectura i l'urbanisme per tal de donar eines que ajudin Figueres a definir-se com a ciutat mitjana del segle XXI.

En principi està previst que les conferències d'Àgora es puguin fer al Museu de l'Empordà. Les tornarà a coordinar Lucila Mallart.

Segons el regidor de Cultura Richard Elelman "cal donar continuïtat a projectes que van tenir un èxit destacat en la primera part del mandat i aquest és el cas d'Àgora que ofereix propostes de debat i taules rodones d'alt nivell que, a més, són esponsoritzades per una empresa privada".