L'Ajuntament de l'Escala ha incorporat un total d'onze persones que estaven en situació d'atur a través de diferents plans d'ocupació subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya. Continua d'aquesta manera aprofundint en l'objectiu d'ajudar a generar ocupació a nivell local en moments de dificultat econòmica.

El contracte és per un període de sis mesos i abasta tasques diverses. Així, una de les persones s'ha incorporat a la Biblioteca Municipal, que s´ocuparà de l´implantació d´un sistema documental integral per a la gestió automatitzada del contingut de les revistes d'edició local (revista Fulls d'Història Local, publicació anual en motiu de la Festa Major, el Carnaval i l´Aplec de la Sardana i la revista municipal l´Escalenc). També s'ha incorporat un treballador a l'Arxiu Històric, ubicat al MASLE, que s'ocuparà de continuar digitalitzant l´arxiu fotogràfic Joan Lassús, format per més de 10.000 fotografies.

Al cadastre municipal s'hi destinaran dues d'aquestes persones contractades (a la foto), que s'encarregaran de digitalitzar el fons documental del cadastre municipal Aquests primers plans, per tant, tenen la finalitat de facilitar la gestió documental del municipi a través de la digitalització, millorar els sistemes de preservació de documents i facilitar-ne la consulta. D'altra banda, també s'ha contractat un dinamitzador per al Punt TIC de la Plaça de les Escoles, que s´ocuparà de l´impartició de cursos destinats a l´alfabetització digital, de la dinamització de l´espai i de donar suport a les persones que hi acudeixin amb la finalitat de promoure l´accés de tothom a les noves tecnologies. Finalment, el gruix més important de treballadors -un total de sis- s'han incorporat com a suport a la brigada municipal en la realització d'obres de rehabilitació i manteniment d'equipaments i espais públics del municipi.

El SOC subvenciona els Plans Extraordinaris d'ocupació locals (Projecte Impuls-Treball). Els contractes s'acabaran el 15 de gener i treballaran un 70% de la jornada laboral. Els plans extraordinaris d'ocupació local prioritzen per una banda les persones aturades que no rebin prestació d'atur o que estiguin a punt d'esgotar-les, i, combinen per primera vegada l'experiència professional amb la formació per tal que millori la seva qualificació i competència professional.

La incorporació d'aquestes onze persones s'afegeix a altres mesures municipals destinades a millorar les oportunitats d'ocupació, com els cursos que s'han fet en l'àmbit de l'hostaleria i la restauració.