El Jove Ballet Figueres és subcampió mundial

Les ballarines tornen de la final del Dance World Cup amb 6 medalles de plata

El Jove Ballet Figueres i Estudio de Danza  Esmeralda a la final del Dance World Cup

El Jove Ballet Figueres i Estudio de Danza Esmeralda a la final del Dance World Cup / Dance World Cup Finals

Un any més, el Jove Ballet Figueres ha acabat la temporada amb la seva participació en la competició de dansa internacional ‘Dance World Cup’, i de nou ha fet amb grans resultats. En total, 6 medalles de plata, una quarta posició, 3 cinquens llocs, i 5 setenes places, en un concurs que enguany ha comptat amb la participació de més de 9.000 ballarins i ballarines provinents de 54 països diferents. 

La companyia va superar les semifinals estatals celebrades el passat maig a Burgos, per posar els peus a Praga des del 27 de juny fins al 6 de juliol. En terres txeques, el Jove Ballet Figueres va aconseguir la primera plata amb un quartet de repertori clàssic del ballet de La Bayadère amb puntes, a la categoria sènior. Posteriorment, s’hi van sumar la segona posició del duet de modalitat neoclàssica amb puntes en categoria júnior, Penumbra, i la grupal de clàssic, no repertori, a la categoria júnior, Run, ambdós coreografiats per Marta Coll

Pel que fa a les solistes, Elsa Camós es va proclamar subcampiona de la categoria de contemporani júnior, amb la coreografia de Laura Macías, Firmamento. També Àngela Paceu i Laia Centellas van aconseguir la plata en la categoria júnior de modalitat clàssica no repertori amb Verso i Phoenix respectivament, de la mateixa coreògrafa. 

En la categoria sènior, les ballarines van aconseguir la quarta posició amb la grupal de clàssic no repertori Carmen, i a la categoria children, van obtenir la cinquena plaça per Don’t Stop Me Now

El quartet de 'La Bayadére' del Jove Ballet Figueres va obtenir una de les medalles de plata

El quartet de 'La Bayadére' del Jove Ballet Figueres va obtenir una de les medalles de plata / Dance World Cup Finals

Nous Reptes

L’altra cinquena posició va ser fruit d'una col·laboració entre el Jove Ballet Figueres i l’escola de Madrid, Estudio de Danza Esmeralda. Es tracta d’una grupal de repertori clàssic coreografiada per Marta Coll i basada en el ballet 'Don Quixot', amb més de 54 ballarins i ballarines d’ambdues escoles. Aquest ha estat un dels reptes d’enguany de les dues companyies, que han compartit fins a tres balls de manera telemàtica, i que han aconseguit arribar a les finals mundials tot i la distància. 

Les altres dues grupals que van acabar dins el Top 10 mundial, en setena posició, són I Dreamed a Dream, en categoria children clàssic no repertori i Lemun, una grupal júnior de contemporani coreografiada per Estel López en una categoria de gairebé 70 coreografies. 

Pel que fa a les solistes de repertori clàssic en puntes, Àngela Pacreu va aconseguir la quarta posició amb la variació Harlequinade, i Laia Centellas i Elsa Camós van obtenir la setena posició amb Gamzatti variation i Black Swan variation respectivament.