Música

Ramon Gener presenta 'Història d’un piano', el 16 de juliol, a Figueres

El músic i escriptor visita el Cercle Sport Figuerenc a les 7 de la tarda

Ramon Gener, guanyador del 44è Premi Ramon Llull amb la novel·la 'Història d'un piano'

Ramon Gener, guanyador del 44è Premi Ramon Llull amb la novel·la 'Història d'un piano' / Pere Francesch

Empordà

Empordà

El músic i escriptor Ramon Gener visita el Cercle Sport Figuerenc, el 16 de juliol, a les set de la tarda. Ve a presentar el seu darrer llibre, Història d’un piano (Destino/Columna), un dels més venuts el passat Sant Jordi i amb el qual va ser reconegut amb el premi Ramon Llull.

En aquesta novel·la, Ramon Gener traça una història d’un instrument que esdevé una metàfora del poder de redempció a través de l’amor, l’amistat, la bellesa i la música. El protagonista troba el piano de so vellutat que sempre havia volgut en una petita botiga del barri de Gràcia. En Janusz Borowski, un home misteriós nascut en un bosc a l’est de Polònia, l’adverteix que es tracta d’un piano molt especial, de cua, amb el número de sèrie 31887, un Grotrian-Steinweg construït a Brunsvic (Alemanya) l’any 1915.

La descoberta d’un secret ocult al seu interior el portarà a iniciar un llarg viatge en un relat que recorre la història d’Europa del segle xx. Història d’un piano ha rebut molt bones crítiques, com la de Carme Riera que ha destacat «la construcció del relat i la capacitat d’emocionar-nos».

Història d'un piano

Autor: Ramon Gener

Editorial: Destino/Columna

Pàgines: 464

Preu: 22,90 euros