L’editorial Spècula presenta «Tàndems fantàstics» a Figueres

Serà dijous a les 7 de la tarda a la Sala Erato, organitzat per la llibreria La Bookman, i de la mà de l’editor Jordi Casals i dos dels vint autors implicats en aquest projecte coral

Mercè Cuartiella i Joan Manuel Soldevilla han escrit un dels relats del llibre.

Mercè Cuartiella i Joan Manuel Soldevilla han escrit un dels relats del llibre. / Vicenç Asensio

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Spècula presenta a Figueres una de les seves darreres novetats, Tàndems fantàstics. Ho fa aquest dijous 26 doctubre a les 7 de la tarda a la Sala Erato, organitzat per la llibreria La Bookman, de la mà de l’editor Jordi Casals i dos dels vint autors implicats en aquest projecte coral, els únics empordanesos, Maria Mercè Cuartiella i Joan Manuel Soldevilla.

A Catalunya, i per extensió a l’Estat espanyol, no està massa arrelat el gènere del relat curt. Tampoc les antologies. Amb aquest volum, el cinquè que edita Spècula, es partia de la idea d’unir dos escriptors, dos personatges per crear un relat. Això, però, es va multiplicar per deu i el resultat és aquest recull de contes cuinats a quatre mans amb una temàtica comuna: el concepte de la dualitat. Deu relats curts protagonitzats per duets, clons, pilots espacials, intel·ligència artificial, dimonis, camells i dobles, entre moltes altres curiositats.

Tàndems fantàstics vol ser un mosaic de subgèneres que van de l’space opera al realisme màgic, de l’acció de les narracions d’aventures pulp a la reflexió de la literatura de l’estrany i de la ciència-ficció angoixant a l’humor passat de voltes. Les plomes escollides són ben reconegudes: Ricard Ruiz Garzón i Inés Macpherson; Roser Cabré-Verdiell & Víctor Garcia Tur; Marc Pastor i Isabel del Río; Albert Villaró i Jaume Valor; Ivan Ledesma i Quim Gómez; Mar Bosch i Adrià Pujol; Alícia Gila i Edgar Cotes; Elena Bartomeu i Laura Tomàs; Enric Herce i Herctor Rivadeneyra Moll i, finalment, els ja esmentats Maria Mercè Cuartiella i Joan Manuel Soldevilla.