El tercer Festivaldòria, el festival d’arts escèniques i llegendes de Vilafant i Palol Sabaldòria creix ampliant activitats i disciplines artístiques. Es farà el 14 i 15 d’octubre.

Els codirectors, Eric Jiménez i Muisès, van anunciar fa uns dies com el festival creuarà els límits de Palol, escenari habitual, per estendre’s pel poble amb un dissabte cultural al Cau. "Amb aquesta ampliació cap setmanal, volem fer un pas més en la seva consolidació a Vilafant", expliquen els organitzadors. Al Cau es farà l’entrega de premis del concurs de llegendes d’aquesta edició, que compta amb el patrocini de la llibreria Bookman de Figueres. També es durà a terme la lectura dramatitzada de les llegendes finalistes, amb la col·laboració de la companyia figuerenca La Funcional Teatre. En acabat, la música prendrà el protagonisme i hi haurà dos concerts de folk. Aniran a càrrec del duo Foresta i del trio Biterna

El diumenge arribarà el plat fort del festival. Enguany, a banda de la representació de la llegenda, que serà a la tarda, al matí es faran activitats. I és que el Festivaldòria 2023 ha integrat a la seva programació el 26è Aplec del Manol, que consistirà en una caminada per l’entorn del riu amb sortida i arribada a Palol Sabaldòria, a càrrec de l’associació Els Amics del Manol i Palol. Seguidament, se celebrarà l’acte emmarcat dins de les jornades europees de patrimoni, organitzat per l’Ajuntament de Vilafant, i que anirà a càrrec de l’arqueòloga Anna Augé. Després, al migdia, la colla gegantera Els Rajolers de Vilafant faran una ballada, acte que donarà pas a un dinar popular. Durant tota la jornada també hi haurà parades d'artesania i art.

Finalment, a la tarda, les llegendes guanyadores de l’edició passada prendran tot el protagonisme, i és que es representarà l'espectacle “El mapa dels records”. SolucionsEscèniques l’ha treballada durant tot l’estiu amb el taller de teatre. Al llarg de l’obra, el circ, la dansa i el teatre s’entrellaçaran amb les novetats i la participació de Silver&Gold, la companyia de dansa contemporània Element i Lili L’Enfant.