L'Alfolí de la Sal acull una exposició de Mario Pasqualotto

L’exposició 'Que le ciel t’entende!' de Mario Pasqualotto (Barcelona, 1953), que es podrà visitar del 3 de juny al 22 d’agost

Alfolí de la Sal

Alfolí de la Sal / AJUNTAMENT DE L'ESCALA

Emporda.info

Que le ciel t’entende! esdevé un assaig visual entorn de la desigualtat, el fanatisme religiós i el canvi climàtic, temàtiques abordades des de la poètica de l’art pobre en la qual s’inscriu la seva expressió plàstica.

L’exposició, comissariada per Natàlia Chocarro, acull obres inèdites i una instal·lació realitzada i produïda per l’Ajuntament de l’Escala. Aquesta serà la quarta exposició fruit del conveni de col·laboració signat el juliol de 2020 entre l’Ajuntament de l’Escala i la Fundació Vila Casas.

Amb una dilatada trajectòria, Pasqualotto ha explorat diversos materials com ara el coure, el plom, el plàstic o el paper, suports que, juntament amb la literatura, li han permès crear una obra a mig camí entre la realitat i la ficció, entre allò que l’ull percep i allò que veiem realment.

La present proposta expositiva acull una selecció d’obres pertanyents a diferents sèries sobre paper: La naturalesa odia la línia recta, inspirada en l’escriptor portuguès Teixeira de Pascoaes; El nom de Déu és femeníCross de Clou; i la instal·lació escultòrica que dona títol a la mostra i que evoca l’èxode dels pobles.

En la bellesa de les formes orgàniques i sinuoses de les diferents sèries que aplega l’exposició, Pasqualotto fa quelcom d’extraordinari, transforma el patiment que exhala al món en una poètica del silenci. En atansar-nos a les seves obres ens adonem que contenen l’alè de l’existència i la memòria de l’experiència, que són, en definitiva, fragments d’una altra realitat que, sense pertànyer-nos, interpretem com a pròpies.

L’artista explora les possibilitats de la matèria per combinar magistralment la intangibilitat del pensament amb la tangibilitat de l’objecte, una sincronia harmònica capaç de recrear poètiques visuals fonamentades en els principals conflictes que assetgen el nostre temps.