El Concurs Internacional MedFoto tanca les inscripcions d’una edició de rècord

El certamen, coorganitzat per la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala, ha comptat amb una major participació i ha recopilat més fotografies que mai

Imatge d'una gavina sobrevolant el mar del MedFoto 2022

Imatge d'una gavina sobrevolant el mar del MedFoto 2022 / Xavier Martínez

Emporda.info

El MedFoto, el concurs amb seu a l’Escala que tracta exclusivament sobre el mar Mediterrani i la seva relació amb les persones, tancava les inscripcions de la seva tercera edició aquest dilluns 15 de maig, superant amb escreix les dades de participació de les edicions anteriors.

Enguany s’han recollit prop de 1.400 fotografies, un 40% més que l’edició anterior, que se sotmetran a les tasques de selecció del jurat del MedFoto. El concurs creix en número de fotografies, però també en participació, superant en un 50% la xifra del 2022. A més, reforça la seva dimensió internacional amb un 15% de participants procedents de països com França, Itàlia, Turquia, Alemanya, Països Baixos o Portugal.

Un cop tancat el període d’inscripció, es dona inici al procés de selecció, amb un jurat integrat per sis experts en els àmbits de la fotografia i el medi marí -Oriol Alamany, Laura Carrau, Xavier Salvador i Pere Soler, Josep Vilanova i Xavier Martínez, guanyador de l’edició MedFoto 2022-. Caldrà esperar fins el proper dia 1 de juliol per conèixer les fotografies finalistes del MedFoto, que seran publicades a la galeria del web i al compte d’Instagram del concurs. Aquest moment donarà el tret de sortida al període de votació popular, que s’allargarà fins el dia 15 del mateix mes i que premiarà a l’autor o autora de la fotografia que aconsegueixi més “M’agrada” al compte d’Instagram del concurs amb 200 euros.

El guanyador o guanyadora absolut, així com els premis a les vuit categories del concurs i els guardons especials es donaran a conèixer el divendres 4 d’agost durant la cerimònia d’entrega de trofeus que tindrà lloc al Club Nàutic l’Escala. L’acte servirà, també, per inaugurar l’exposició de les imatges finalistes del MedFoto 2023, que podrà visitar-se fins el dimarts 5 de setembre a la Sala de Juntes de l’entitat esportiva escalenca.

La tercera edició del MedFoto repartirà prop de 4.000 euros de guardons en metàl·lic entre les propostes guanyadores, a més de dos premis especials. La millor imatge presa dins els límits fotogràfics de la Costa Brava guanyarà un cap de setmana en un bungalow al Càmping la Ballena Alegre per a quatre persones. La guanyadora de la divisió L’Escala, experiència molt especial a L’Escala per a dues persones i que inclou una nit d’hotel amb esmorzar, un dinar o sopar i una visita al Museu de l’Anxova i de la Sal o bé a l’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala.

En aquesta edició, el certamen compta amb el suport de Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de l’Escala, Empordà Turisme, el càmping La Ballena Alegre, Festival Portalblau i Improcat.