Dos instituts figuerencs participen a la Mostra de Teatre de l’Ensenyament Públic Secundari

L'INS Narcís Monturiol i l'INS Alexandre Deulofeu seran a Blanes amb 12 centres educatius més de les comarques gironines

L’alumnat de l’optativa de Musical de 4ESO de l'Institut Narcís Monturiol hi representarà El Petit Príncep

L’alumnat de l’optativa de Musical de 4ESO de l'Institut Narcís Monturiol hi representarà El Petit Príncep / INS MONTURIOL

Emporda.info

Una vegada més, durant tres dies Blanes acollirà una nova edició d’un esdeveniment plenament consolidat, una nova edició de la Mostra de Teatre de l’Ensenyament Públic Secundari de les comarques gironines, que tindrà lloc del 26 al 28 d’abril, és a dir: de dimecres a divendres. Enguany s’avança un mes amb relació a la celebració de l’any passat, quan va tenir lloc a les acaballes de juny.

L’organització va a càrrec del Seminari del Professorat de Teatre de les Comarques Gironines, i no tan sols es tracta de poder gaudir d’una pinzellada de les representacions que s’han estat assajant als respectius centres escolars durant tot el curs. És una oportunitat de poder compartir experiències amb estudiants de diferents municipis que coincideixen a Blanes durant els tres dies que s’allarga.

XXVIII Mostra de Teatre dels Instituts de Comarques Gironines

Aquest 2023 ja s’haurà arribat a la 28a edició de la mostra, i aplegarà més de 400 participants sumant alumnes, professors i professores, així com monitors i monitores que els acompanyaran durant l’esdeveniment. Hi haurà 16 representacions de 14 centres educatius, procedents de les següents de diverses poblacions.

Així, hi ha alumnes que són de Blanes (INS Serrallarga); Palafrugell (INS Frederic Martí i Carreras); Camprodon (INS Germans Vila Riera); Figueres (INS Narcís Monturiol i INS Alexandre Deulofeu); Ripoll (INS Abat Oliba); Banyoles (INS Josep Brugulat i INS Pla de l’Estany); l’INS de Celrà; Lloret de Mar (l’IE Lloret i l’INS Rocagrossa); Sant Feliu de Guíxols (INS Sant Elm); i l’INS de Sarrià de Ter.

Igual que en anteriors edicions, també participarà un centre de Cerdanyola del Vallès, l’Institut Banús, i es comptarà amb una aportació molt especial. Es tracta de la representació que oferiran el darrer dia de la mostra el Grup Jove del Galliner amb la peça titulada ‘Pedra, Paper, Pistola’. Serà a les 4 de la tarda, i tot seguit es farà l’acte de cloenda que posarà punt final a la mostra.

L’activitat s’encetarà dimecres a les 10 del matí amb la primera de les representacions, que s’aniran succeint les següents hores, durant el matí i a la tarda. L’endemà dijous l’activitat seguirà amb més actuacions fins ¾ de 3 de la tarda, quan hi haurà la Inauguració Oficial amb les autoritats, reprenent-se a la tarda i continuarà l’endemà divendres fins a la cloenda de ¾ de 5 de la tarda.