Escriptores empordaneses s’uneixen en un recital que fusiona art, poesia i paraula

L’acte, coordinat per Lluís Bosch, es fa divendres a Ca l’Anita de Roses dins la mostra d’Empordoneses

Escriptores empordaneses s’uneixen en un recital que fusiona art, poesia i paraula

Escriptores empordaneses s’uneixen en un recital que fusiona art, poesia i paraula / AJUNTAMENT DE ROSES

Emporda.info

La sala d’exposicions Ca l’Anita de Roses acull, aquest divendres a les 7 de la tarda, el recital poètic Despertar la Poesia: cinc veus de poetes empordaneses, en el qual s’hi podran escoltar les veus empordaneses més significatives de la nostra poesia. L’acte, coordinat pel poeta Lluís Bosch, compta amb el suport de l’Ajuntament de Roses i de l’Associació Cultural DiCrea de Roses i s’emmarca en les activitats organitzades dins del Mes de Paraules que organitza el mateix Ajuntament.

Glòria Cristina, actriu i rapsoda, recitarà poemes de Maria Àngels Anglada, Víctor Català, les germanes Vayreda, Carme Guasch i Rosa Leveroni. A continuació, les escriptores M. Mercè Cuartiella, Núria Esponellà, Carme Pagès, Cristina Masanés i Maria Àngels Gardella debatran sobre la pervivència, en la literatura actual, de l’obra d’aquestes escriptores tan rellevants i significatives de la nostra literatura. Durant l’acte es podrà visitar l’exposició d’Empordoneses, Despertar els clàssics. 20 obres essencials i 100 anys de lectura pública inaugurada a finals de març i en la qual han participat una vintena d’artistes. L’objectiu és acostar la poesia de les escriptores empordaneses a l’espectador d’una manera amena en un acte en el qual conflueixin l’art, la poesia i la paraula.

Nou poemari de Glòria Bassols

D’altra banda, aquesta setmana hi haurà una altra cita amb el món poètic, en aquest cas a la biblioteca de Figueres on es presenta el poemari A fe de vent, el mar lleial, de Glòria Bassols amb aquarel·les d’Elena Casadevall, aquest dijous a les 19.30 hores. L’acte el conduiran el poeta Lluís Bosch i l’escriptora Montserrat Segura. A més, la proposta tindrà acompanyament musical i de rapsodes amb Olga Bereza i Henar Galán.