Boadella d'Empordà i les Escaules

Les Escaules homenatjarà el compositor i músic, Creu de Sant Jordi, Jordi Cervelló

A la Sala Societat la Unió Escaulenca es farà un concert amb la reestrena de la seva obra pòstuma "Sonata per a viola i piano Caula"

Jordi Cervelló en la imatge del cartell del concert.

Jordi Cervelló en la imatge del cartell del concert. / Emporda.info

Emporda.info

La societat La Unió Escaulenca i els veïns de les Escaules homenatjaran el 21 de gener al compositor i músic Jordi Cervelló mort a Figueres el 2 de setembre.

Es farà un concert homenatge amb la reestrena de la seva obra pòstuma "Sonata per a viola i piano Caula".

Cervelló tenia casa a les Escaules on passava llargues temporades i on era una persona molt estimada.

El passat 2 de setembre de 2022 el compositor i music Jordi Cervelló, va morir a Figueres. En aquell moment estava residint a les Escaules.

En Jordi Cervelló era un músic i compositor molt reconegut. Va ser premi Nacional de Música 2010 i Creu de Sant Jordi el 2006. Moments abans del traspàs va compondre una Sonata anomenada "Caula" inspirada en el torrent del Salt de la Caula.

Aquesta obra va ser estrenada el passat 29 de setembre, al Teatre de Sarrià de Barcelona, barri on tenia la seva residència a Barcelona, amb la Maria Canyigueral al piano i l'Isabel Villanueva a la viola.

El concert es celebrarà el dia 21 de Gener de 2023, a la sala de la Societat de Les Escaules, coincidint amb la festa de Sant Sebastià, patró de La Unió Escaulenca. 

 La Maria Canyigueral i la Isabel Villanueva, són intèrprets de gran renom, que han obtingut premis internacionals de música i han actuat en importants sales i festivals; coneixien a en Jordi Cervelló i tenen un gran interès per venir al poble i conèixer el Salt de La Caula, on es va inspirar la Sonata, han informat des de La Unió Escaulenca.