L’Ajuntament de Figueres ha posat a licitació la web del futur museu a la Casa Natal de Salvador Dalí on s’estan portant a terme les obres de la segona fase que donaran per acabat el projecte. S’espera que puguin estar enllestides el primer trimestre de l‘any vinent.

La creació de la web s’ha posat a licitació per 43.442 euros. El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha explicat que es tracta d’una web complexa perquè permetrà la venda d’entrades i la gestió. «Està en la línia d’altres museus grans de Catalunya i el programari que ha de suportar és important». Estarà traduïda a l’anglès i al francès, a banda de català i castellà. Per aquest motiu s’ha hagut de posar a licitació.

Des de l’Ajuntament estan rebent moltes peticions d’informació sobre el futur museu que, juntament amb els estudis elaborats fan preveure que tindrà un volum de visites importants.

La Casa Natal Salvador Dalí serà un equipament cultural i turístic referent a la ciutat que reforci la comprensió i difusió dels vincles de la memòria biogràfica de Salvador Dalí i del seu llegat artístic amb la ciutat de Figueres.

En aquest moment s’estan portant a terme les obres de la fase que permetrà obrir-la al públic.

Alfons Martínez ha explicat que a finals d’any haurien d’estar enllestits el 70% dels treballs per complir amb les condicions per obtenir els fons europeus que se’ls han concedit.

S’estan portant a terme els treballs d’obra d’adequació de l’interior «que estan coordinats amb la museografia».

Segons el regidor de Cultura, calculen que podrien estar enllestits entre febrer i març. A partir d’aquí es treballaria per poder-la obrir al públic, tot i que encara no s’ha plantejat cap data.