La segona edició del Festival de Cinema Pèplum de l’Escala està dedicat a la mitologia grega i inclou una conferència i dues pel·lícules. El festival se celebra del 25 al 27 d’agost i estrena nou escenari, a l’Àgora de la ciutat grega del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, amb accés directe i gratuït a les activitats ,des de la porta que comunica l’àgora amb el passeig d’Empúries. Arrenca el 25 d’agost, a les set de la tarda, als jardins d’Empúries, amb la conferència Deesses, déus i mites a l’antiguitat clàssica, a càrrec d’Anna Burrassó. Els dies de projecció es combinarà una presentació amb diferents experts, amb el passi posterior del film. El dia 26 d’agost, a les 9 del vespre, es projectarà Furia de Titanes. Prèviament, faran la presentació l’historiador Marc Lamuà i el presentador del programa De Cine, de Canal10 Empordà, Jordi Horno.

El dia 27 d’agost, a les 9 del vespre, la pel·lícula que es projectarà és Hércules, amb una presentació a càrrec de Pau Guinart, llicenciat en Filosofia i Història i màster en Tragèdia Grega i en Cinematografia, i Carles Román, autori i editor de còmics i cofundador de Produccions de cimena Nicinc.

El Festival de Cinema Pèplum de l’Escala l’organitza l’associació cultural Untikesken Amics d’Empúries, amb el suport de l’Ajuntament de l’Escala i del MAC-Empúries.