Aquest divendres, 26 d’agost, s’estrena “Tadeu Jones 3: La taula maragda” doblada al català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística. Amb aquesta, les sales de cinema han estrenat durant aquest any 2022, 50 pel·lícules doblades i/o subtitulades en català amb el suport del Departament de Cultura.

Al Tadeu li agradaria ser reconegut entre els seus col·legues arqueòlegs, però es fa uns embolics que ho fan molt difícil: destrossa un sarcòfag i provoca un conjur que posa en perill la vida dels seus amics. Amb tothom en contra, només li queda el suport de la Sara. Per acabar amb la maledicció de la mòmia, el Tadeu emprendrà una fugida plena d'aventures, que el portarà de Mèxic a Chicago i de París a Egipte.

Paramount Pictures distribueix la versió doblada al català d’aquesta pel·lícula d’animació a 38 sales de cinema, entre les quals hi ha els CAT Cines Figueres i els Cinemes Roses.

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El Departament de Cultura impulsa el doblatge i la subtitulació en català de produccions audiovisuals amb subvencions a les distribuïdores per augmentar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les sales d’exhibició, a les plataformes digitals i en format físic. L’any 2021 s’han doblat o subtitulat en català, amb el suport de Política Lingüística, més de 2.000 continguts audiovisuals per a sales, plataformes, Blu-ray, DVD i festivals.