El tenor Josep Carreras torna aquest dimecres al Festival de Peralada en un concert amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu amb la direcció de David Giménez, i rebrà la Medalla d'Honor del certamen.

Serà la vuitena vegada que Carreras participi en el festival, i ho farà en un concert en el qual l'acompanyarà la soprano Martina Zadro, ha informat el festival en un comunicat.

La primera vegada que Carreras va actuar a Peralada va ser al juliol del 1985 quan encara no havia nascut el festival, al costat de Vicenzo Scalera, i el 1988 va protagonitzar una actuació amb la qual tornava als escenaris després de superar la leucèmia.

El 1989 va portar 'Medea' a l'escenari del Festival de Peralada, el 1990 va protagonitzar un concert al costat de Montserrat Caballé i el cor i l'orquestra de l'Òpera Nacional de Sofia, i la seva última actuació va ser el 2000 al costat del tenor Jaume Aragall i la soprano Isabel Rey.

Durant la Nit de Josep Carreras el tenor rebrà la Medalla d'Honor de la mà de la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué.