Empordà

Empordà

Roses

La mirada de Conxita Mach sobre el paisatge s’exhibeix a la Sala Suf de Roses

L’artista rosinca hi presenta una vuitantena de peces, moltes d’elles pintades al natural

Conxita Mach amb una de les seves peces sobre Roses Arturo López

"Quan t’agrada una cosa, el quadre quasi surt sol", assegura Conxita Mach davant la vuitantena de peces que exhibeix aquests dies i fins al 30 de juliol a la renovada Sala Suf de Roses. S’hi sent com a casa, un espai on sempre ha exposat i on ara retorna per copsar les moltes ganes que té la gent de bellesa. "És un any diferent de tots i tornar està sent molt maco i enriquidor", reconeix Mach qui comparteix escenari amb una altra artista, Conxita Garcia, amb qui no havia exposat abans.

La pintura de Conxita Mach podria emmarcar-se dins el concepte realista perquè beu del paisatge quotidià i variat que l’embolcalla: Roses, Banyoles, la Mare de Déu del Mont però també la natura representada en salts d’aigua, les oliveres, que estan tenint molt èxit, o els cavalls dels Aiguamolls de l’Empordà. Un paisatge i una llum única que sovint capta del natural, una vivència que la va seduir fa anys i que mai ha deixat d’experimentar. A l’exposició els visitants poden consultar un àlbum fotogràfic on es veu a Mach en aquests desplaçaments. In situ, doncs, l’artista inicia la peça que, posteriorment, i després de prendre fotografies, conclou a l’estudi. En aquest sentit, sempre que Mach veu algun racó o instant que capti la seva atenció el fotografia. "Jo mai copio res de ningú i aporto molt realisme, el meu estil, però sempre plasmo les coses més alegres i vives del que són", confirma. Un optimisme que esdevé un mirall del seu propi caràcter.

Conxita Mach admet que, per a ella, "la pintura sempre ha estat el meu deliri" però per desenvolupar-la li va caldre trobar una veu pròpia. No ha estat fàcil, reconeix, però ara se sent còmode defensant i gaudint amb el seu estil. Mach va iniciar-se fa més de dues dècades a l’escola Àurea de Figueres i també va assistir a cursos amb altres pintors com Lluís Roura, Pujolboira, Josep Cruañas o Joan Comella. De tots ells va aprendre’n coses i li va servir per anar confegint el seu propi caràcter pictòric que trasllada a les teles, com les que ara s’exposen, fins a finals de juliol, a la Sala Suf. Allà, els visitants poden trobar a Conxita Mach per explicar-los detalls de cadascuna d’elles.

Compartir l'article

stats