El dramaturg Sergi Belbel es va sentir ben acompanyat divendres passat als jardins de la Societat d’Agullana, en el marc del cicle Punt de Lectura. Convidat com a «debutant en el món de la narrativa» amb la novel·la Morir-ne disset, guanyadora del premi Sant Jordi, una seixantena de persones el van escoltar i comentar amb ell aspectes del seu llibre, generant «un col·loqui ben animat», com el definí el coordinador del cicle, Enric Tubert.

Morir-ne disset és una obra incisiva, mordaç, que destil·la un humor proper a l’humor negre. «Riure és un acte teatral, és el resultat d’un acudit», va dir tot afegint que «allò del qual riem pot ser ben trist i l’acudit ens pot fer reflexionar». La novel·la va néixer fruit del confinament i li va fer plantejar la possibilitat d’escriure un relat en el qual el protagonista fos un «psicòpata de la llengua». El que no volia era fer novel·la negra ni psicològica.

El cicle literari continua aquest divendres amb una nova escriptora convidada, Maite Salord, qui presenta El país de l’altra riba (Proa). Les històries d’amor i supervivència que conté va fer-la mereixedora del 3r premi Proa de novel·la. La cita és als jardins de la Societat d’Agullana a partir dos quarts de vuit del vespre.