El festival de dansa i arts del moviment Figueres es MOU ha tancat la seva edició més popular i multitudinària. Des del passat dijous dia 30 i fins al diumenge dia 3, el festival ha registrat l’assistència de 5.230 espectadors que han gaudit de la quinzena d’espectacles programats durant quatre dies als carrers i places de la capital empordanesa. Més enllà de l’èxit de públic, les organitzadores han volgut destacar especialment la qualitat de les peces i la bona valoració del públic. 

Els espectacles de pagament o amb reserva prèvia programats han exhaurit totes les entrades disponibles. Les propostes de pagament Secrets, de la companyia Tombs Creatius, i The Frame, d’Eléctrico 28, van omplir totes les sessions previstes. Així mateix, es van esgotar les places disponibles de l’itinerari per descobrir els murals artístics de la ciutat que va incloure l’espectacle de dansa El arte de rebobinar, un duet d’Adrián Vega i Marina Pravkina.  

Tot i el bon funcionament dels espectacles de pagament, l’organització mantindrà en futures edicions la gratuïtat en la majoria de les seves propostes per continuar apropant la dansa a tota mena de públics. Només es programaran espectacles de pagament puntuals si això permet millorar la qualitat artística de la programació.  

L’organització també ha fet una valoració molt positiva del bon funcionament dels espectacles programats amb la col·laboració de diversos equipaments de la ciutat per sumar sinergies que permeten oferir propostes amb valor afegit. Aquest treball en xarxa ha permès programar per exemple l’espectacle Ex-libris, en una proposta conjunta del festival i de la Biblioteca Fages de Climent de la Ciutat. O la performance City Horses, una peça organitzada conjuntament pel Figueres es Mou i el Figueres Escena.  

El festival comença a preparar el Figueres es MOU 2023 que serà una edició molt especial en celebrar-se la seva desena edició.