Dos activistes ecologistes del moviment Just Stop Oil van cobrir dilluns un quadro de la National Gallery de Londres amb una imatge simulada d’un bucòlic paisatge devastat per les energies fòssils abans d’enganxar-se al marc de l’obra.

Els dos membres de l’organització, que milita pel cessament immediat de qualsevol nou projecte petroler o gasístic, van realitzar l’acció sobre el quadro del pintor britànic John Constable «La carreta de fenc» (1821), que representa una carreta en el camp creuant un rierol.

Abans d’enganxar-se al quadro els militants van cobrir l’obra amb la imatge d’una carretera, en comptes d’un riu, i avions al cel. «Una escena de malson que mostra com destruirà els nostres camps el petroli», va explicar Just Stop Oil en un comunicat.

Citada en el comunicat, Hannah Hunt, de 23 anys i estudiant de Psicologia a Brighton, va afirmar que es mobilitza a causa dels «40 nous projectes d’energies fòssils del govern», una xifra molt citada per les associacions ecologistes.

«Podem dir adeu a les plàcides terres verdes d’Anglaterra, ja que l’extracció de petroli causarà pèrdues generalitzades de collites», va afirmar Hunt.

«Aquesta pintura forma part del nostre patrimoni però no és més important que els 3.500 milions d’homes, dones que ja estan en perill per la crisi climàtica», va afirmar Eben Lazarus, de 22 anys i estudiant de música.

Els activistes no van ser detinguts, va indicar a l’AFP la policia de Londres.

Just Stop Oil va realitzar diverses accions la setmana passada a Londres, Manchester i Glasgow.

En una acció similar, dos militants ecologistes més es van enganxar dijous passat al marc d’un quadro de <strong>Van Gogh</strong> en un museu de Londres.

L’acció va ser realitzada sobre el quadro «Pescadors en flor», del 1889, que representa un paisatge del sud de França i que està exposat a Courtauld Gallery, segons l’organització ecologista i el museu.