El MedFoto, el primer concurs del món que tracta exclusivament sobre el mar Mediterrani i la seva relació amb les persones, ha publicat les 43 imatges finalistes de la seva segona edició. Enguany, el jurat, integrat per sis experts en el món de la fotografia i el medi marí, ha hagut d’escollir entre prop d’un miler d’imatges presentades.

El concurs coorganitzat per la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala inicia el període de votació que donarà a conèixer la persona guanyadora del premi Votació Popular a través del compte d'Instagram. El guardó, que consisteix en una excursió amb veler per la Costa Brava que podrà compartir amb els seus amics o familiars, l'obtindrà la imatge que obtingui més “M’agrada”. El període de votació popular resta obert de l’1 al 15 de juliol, dia en què es donarà a conèixer la foto vencedora.

Per descobrir la millor fotografia de l’edició 2022, així com les guanyadores de les set categories del MedFoto i els guardons especials, caldrà esperar fins al divendres 5 d’agost, quan se celebrarà la cerimònia d’entrega de trofeus. L’acte tindrà lloc al Club Nàutic l’Escala i inaugurarà l’exposició de les imatges finalistes de la present edició, que podrà visitar-se fins al diumenge 4 de setembre a la Sala de Juntes de l’entitat esportiva escalenca.

Enguany, el concurs repartirà més de 3.000 euros de guardons en metàl·lic entre les propostes guanyadores, a més de premis especials. La millor imatge presa dins els límits fotogràfics de la Costa Brava guanyarà un cap de setmana en un bungalow al Càmping la Ballena Alegre per a quatre persones. La guanyadora de la divisió L’Escala, experiència molt especial a l’Escala per a dues persones i que inclou una nit d’hotel amb esmorzar, un dinar o sopar i una visita al Museu de l’Anxova i de la Sal o bé a l’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala.

Sota la temàtica El mar i les persones, el MedFoto 2022 ha recollit grans imatges de paisatge, vida salvatge, activitats nàutiques esportives i professionals, subaquàtiques i de conservació preses tant amb càmera digital com amb telèfon mòbil.