El tret de sortida de les Festes del Carme d'Empuriabrava tindrà lloc el dijous 14 de juliol al Passeig Marítim d'Empuriabrava amb la Holi Color Party i la festa de l'escuma. A la nit hi haurà ball amb el grup Musimano i un espectacle de drons, els quals s'enlairaran a les onze de la nit i il·luminaran el cel de la Platja d'Empuriabrava. L'espectacle infantil de Jordi Patxeco estrenarà la segona diada festiva que també comptarà amb sardanes a la plaça de les Palmeres amb la Cobla Rossinyolets. La nit del dia 15 la tancaran els grups Skatalites i Skatalà a l'escenari de la Platja d'Empuriabrava.

Dissabte 16 de juliol l'Esbart de Castelló d'Empúries presentarà "Castelló Dansa" amb l'Esbart de la Vila de Gràcia de Barcelona. Aquella mateixa tarda la Xaranga Los Labradores acompanyarà les embarcacions a la Processó de la Verge del Carme fins a la Capella de la Verge del Carme on es farà una benedicció i cants a la verge del Carme. Quan ja sigui entrada la nit, el Passeig Marítim acullirà els concerts de les barcelonines Maruja Limón i el de Santa Coloma de Gramanet, Muchachito Bombo Infierno.

L'últim dia de la Festa es recupera la Sardinada Popular, la qual tindrà un vessant solidari, ja que els beneficis s'hi recullin aniran destinats a les persones malaltes de càncer.  Seguidament, a l'escenari del Passeig Marítim, hi haurà concert d'havaneres amb el grup Terra Endins i ball amb l'Orquestra Saturno. El punt final d'aquests quatre dies serà un espectacle piromusical que omplirà de llum el cel d'Empuriabrava.