La Festa Major de Sant Pere de Vilarnadal se celebra aquest diumenge amb un homenatge especial a l’il·lustre músic altempordanès Josep Joli Blanch (1931-2019). El violinista i contrabaixista de Vilarnadal formava part de la nissaga de músics Blanch i Reynalt de Castelló d’Empúries. La profunda passió que sentia pel món de la música van fer que, des de jove, la seva vida es traduís amb notes musicals.

Vilarnadal viurà diumenge, a dos quarts de sis de la tarda, un gran concert de sardanes amb la Cobla Contemporània. Serà el moment de posar en valor la figura i l’obra del mestre Josep Joli amb la interpretació d’una de les seves sardanes més emblemàtiques, Juncària. Maria Rosa Blasi –presidenta de l’Associació Cultural i Recreativa de Vilarnadal, que organitza els actes, juntament amb l’Ajuntament– destaca la importància d’aquest reconeixement entre els actes de la festa «pensats per celebrar un retrobament entre tots els veïns i veïnes del municipi».

L’activitat de la festa s’obre a les 12 del migdia amb la celebració de la missa, a l’església de Sant Pere Màrtir, amb acompanyament de la cobla Contemporània. La celebració continua a dos quarts de sis de la tarda amb la celebració del gran concert de sardanes a càrrec de la mateixa formació que interpretarà sardanes de diferents compositors. Per finalitzar la festa s’ha programat un ball de cloenda, per a tots els públics, a càrrec de la formació Stop 80, un grup de versions pop, rock dels 80, enèrgic i elèctric que posarà el punt i final a la vetllada.