El Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes ha acollit aquest cap de setmana el primer club de lectura de novel·les i textos ambientats entre les parets del monestir. L’autora escollida per aquesta primera jornada va ser l’escriptora gironina Núria Esponellà, que l’any 2009 va publicar la novel·la Rere els murs, guanyadora del Premi Néstor Lujan de Novel·la Històrica.

Esponellà, que va experimentar el que és viure dins el monestir, durant el temps de preparació de la novel·la, va compartir amb els assistents les sensacions i inquietuds que la van portar a aprofundir en un espai per a molts desconegut, i ella mateixa defineix com a “monument majestuós, que imposa i que durant molts anys va ser un símbol de poder”.

El club de lectura va aplegar lectors i curiosos que van poder gaudir de la visita guiada amb l'escriptora i la responsable del Monestir, Sònia Masmartí, que van saber transmetre als assistents l'ambient, els espais i les vivències que Esponellà descriu minuciosament a la seva novel.la.

Aquesta activitat forma part del conjunt d’accions commemoratives de l’any del mil·lenari, que s’allargaran fins el 2023, i comptaran amb concerts de cant gregorià, exposicions i visites comentades entre altres activitats culturals i literàries.