El professor i escriptor palauenc José Luís Bartolomé ha obtingut premi de periodisme Carles Rahola de Cadaqués per l’article Iu Sala Pomés, cadaquesenc inquiet de prosa creativa publicat al Setmanari de l'Alt Empordà, el 5 d’octubre de 2021. Aquest no és l’únic article que Bartolomé ha escrit sobre el polifacètic personatge cadaquesenc, d’una riquesa i pluralitat desconegudes, segons explica l'Ajuntament, organitzador dels premis.

Jaume Pont ha obtingut el Premi de Reconeixement a la Trajectòria literària, que no cal dir és molt sòlida amb 10 llibres de poesia publicats, diversos estudis literaris i, amb una cinquena de premis obtinguts, com el Premi de la Crítica de poesia catalana, als quals ara sumem el de Reconeixement a la trajectòria literària, Cadaqués a Quima Jaume.

El poeta Josep Domènech Ponsatí és qui ha resultat guanyador de la 35a convocatòria del Premi de poesia Rosa Levenroni, amb l’obra El coeficient de flotabilitat Ha destacat entre una nombrosa participació i alta qualitat, en la convocatòria d’enguany. D’entre la seva obra poètica podem destacar El càcol, que va merèixer el premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Es també remarcable la seva tasca de traductor des de la llengua portuguesa, a la vegada que ha fet de pont entre la literatura catalana i la portuguesa.

Aquest dissabte 30 d’abril, a les 11,30 hores, se celebra l’acte d’adjudicació dels premis, al Teatre Art i Joia de Cadaqués. L’acte serà conduït per l’actriu Francesca Masclans.

Al final de l’acte es regalarà el llibre de poesia guanyador de l’anterior convocatòria del premi Cadaqués a Rosa Leveroni del poeta Esteve Plantada, que serà presentat per ell mateix durant l’acte.