Els fundadors del Museu del Joguet de Catalunya, Josep Maria Joan Rosa i Pilar Casademont Sadurní, amb la seva filla Anna Joan Casademont, han fet donació a la Fundació del Museu del Joguet de Catalunya dels fons dipositats al Centre de Documentació i Recerca del Joc i del Joguet. Aquesta donació va ser acceptada pel Patronat de la Fundació durant la reunió ordinària anual celebrada dissabte passat, dia 9 d’abril.

Josep María Joan va recopilar, paral·lelament als jocs i joguets, tot tipus de publicacions, documentació original, elements gràfics i informació sobre tots els aspectes de possibles dels jocs i joguets. La biblioteca consta de 12.015 volums, 13.178 còmics i l’arxiu de 32.478 documents. Aquesta donació s’emmarca dins els actes previs a la commemoració dels 40 anys del Museu i que s’iniciarà oficialment el proper 18 de juny de 2022.

Gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat, els fons documentals del Museu del Joguet estan essent digitalitzats i incorporats a la consulta pública en la base de dades del Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes (CCUC).