L'Ajuntament de Figueres ha lliurat aquesta tarda els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere. Els premis són un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert, pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones. L’objectiu és que els joves expressin i plasmin de manera creativa, a través d’un dibuix, fotografia o escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.

En total aquest any s'hi han presentat 14 treballs en la categoria literària i 12 en l'artística.

Guanyadores

Categoria literària

Els membres del jurat destaquen que tots els treballs tenen un gran nivell d'escriptura, la cura a l'hora d'escriure, el domini del llenguatge i la maduració que es deixa entreveure de les autores. Es posa de manifest que darrere d'aquestes escriptores hi ha unes grans lectores.

Els noms de les guanyadores de la categoria literària són:

  • Primer premi per Acechadas: Clàudia Cardoso Gómez de 4t d'ESO de l'institut Olivar Gran.
  • Segon premi per Recíproco: Cris Gómez Cardo de 4t d'ESO de l'institut Olivar Gran.
  • Tercer premi per Sentimientos efímeros, dolor eterno: Aïsha Diallo Flotats de 3r d'ESO de l'institut Olivar Gran.

Categoria artística

Els noms de les guanyadores de la categoria artística són:

  • Primer premi per Suma-li A: Judit Barat Serna de 4t d'ESO del centre Escolàpies de Figueres. D'aquesta proposta destaca per sobre de la resta. El missatge, la tècnica, composició, l'eslògan i la capacitat de comunicar que ha impressionat a la majoria dels membres del jurat.
  • Segon premi per La dona arbre: Marina Recio de 4t d'ESO del centre Escolàpies de Figueres. Es destaca la seva riquesa dels detalls i també el domini de la tècnica.
  • Tercer premi per Diversitat: Oussal Yahya Boularouz de 3r d'ESO de La Salle Figueres. D'aquesta proposta el jurat destaca el missatge, la diversitat de les dones que s'hi reflecteix, mostrant la diversitat en l'expressió de gènere, és molt inclusiu i actual.