El grup familiar Xiula i els gironins Despit i Doble & Hug Sound i La Basement Band completen el cartell de la ‘Santa Gresca’ del Festival Ítaca que tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 d’abril i que està organitzat per la productora gironina Link Produccions i l’Ajuntament de l’Escala

Les dues bandes gironines se sumen a la programació de la nit del dissabte 16 d’abril en què també hi actuaran Buhos i La Fúmiga. Els empordanesos Despit presentaran cançons del seu segon disc i oferiran el seu trencador directe que els ha portat a escenaris de tot Catalunya, Euskadi, França i Països Baixos. El cartell inclou també l’actuació dels gironins Doble & Hug Sound, joves talents de l’escena musical urbana gironina que s’acompanyaran de la banda habitual: La Basement Band. D’aquesta manera, el festival manté la seva aposta de promocionar i donar visibilitat a grups emergents KM0. 

La nit de música i festa permetrà conèixer també en directe alguns dels temes del nou disc de Buhos, i acollirà la presentació del nou treball dels valencians La Fúmiga, un dels grups amb més nominacions a la propera edició dels Premis Enderrock

Concert familiar amb Xiula 

El 17 d’abril, l’Ítaca L’Escala programa el concert familiar de Xiula que presenta Big Chicken, el seu nou espectacle que inclou la presentació de cançons del seu últim disc Descontrol Mparental (en el que han col·laborat Beth, Suu i Clara Peya, entre d’altres) sense oblidar els gran hits del grup: Verdura i Peix, Polls, Sucre, T’estimo Bastant o Estic nerviós… Música familiar, per a públic infantil i juvenil, amanida amb jocs, balls i un acompanyament terapèutic dels que no s’obliden.

Tots els concerts del cap de setmana de la ‘Santa Gresca’ tindran lloc a la zona de barraques del municipi, situada a l'aparcament de l'Avinguda Francesc Macià. 

Altres concerts anunciats de l’Ítaca 2022

A banda dels concerts de l’Escala, ÍTACA també ja ha anunciat el concert de Goran Bregovic -el 12 de maig a l’Auditori de Girona- i de Maria Arnal i Marcel Bagés - el 28 de maig a l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí-, i també ha avançat la majoria de grups que actuaran a l’Ítaca Sant Joan els dies 23, 24 i 25 de juny: Oques Grasses, Zoo, Rigoberta Bandini, Ana Tijoux, Suu, Roba Estesa, Cala Vento, La Sra. Tomassa, The Tyets, Habla de mí en presente, Asian Dub Foundation Sound System, Zetak i Serial Killerz.