L'escriptora valenciana Mariló Álvarez Sanchis, amb "Suïcidis, S.A", i el tarragoní Pere Figueres Vigara, amb "Fets caldo", han guanyat aquest divendres, 21 de gener, exaequo el premi Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana, que s'entrega en el marc del Festival Tiana Negra, que ha arrencat avui.

Per primera vegada en la història del premi, el jurat ha decidit que fossin dues les obres guanyadores per "la seva gran qualitat", segons han informat en un comunicat.

Un total de 44 originals s'han presentat al concurs, assenyalant els membres del jurat que les dues novel·les guanyadores són "molt diferents i mostren una àmplia gamma de possibilitats del gènere negre actual".

"Suïcides, S.A" és una obra amb "tocs futuristes", que tracta sobre les malalties mentals i els suïcidis, mentre que "Fets caldo" és una "comèdia coral i molt negra, amb diàlegs sorneguers i divertits, amb uns personatges hilarants".

Pere Figueres Vigara és natural del Rourell (Alt Camp), mentre que Mariló Álvarez és una periodista valenciana que actualment viu a Barcelona i que ja compta amb diverses obres publicades, de gèneres diferents, com "A la ciutat no és veuen les estreles" o "La primera onada" i "La taxidermista d'emocions". EFE

El Premi Memorial Agustí Vehí és un premi literari convocat des de l'any 2013 per l'Associació en Negre, en col·laboració amb l'Ajuntament de Tiana i l'Editorial Alrevés/Crims.cat, a través de la col·lecció Crims.cat, de novel·la negra, i fa honor a l'escriptor i sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Figueres Agustí Vehí (1958-2013).