Filmin ha guanyat l'edició d'enguany del Premi de Comunicació Muriel Casals de la Nit de Santa Llúcia, que entrega Òmnium Cultural. L'entitat ha premiat la plataforma audiovisual pel seu tractament de la llengua catalana "en pla d’igualtat a la resta de llengües" i la seva "potència com a producte audiovisual en el complicat context actual".

Així ho ha considerat el jurat d'aquesta edició, format per Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, el lingüista Sebastià Serrano, l'editora Núria Iceta, i els periodistes Sara Gonzàlez, Àlex Gutierrez, Odei A.-Etxearte i Albert Sàez. N'han valorat especialment "l'aposta per la qualitat del producte cultural i el bon cinema que ofereix". "Es una clara demostració que, si el projecte és bo, es pot fer negoci normalitzat en català", han afirmat.

El guardó es lliurarà dimarts, 14 de desembre, durant la 71a edició de la Festa Òmnium de les Lletres Catalanes-Nit de Santa Llúcia, que se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha afirmat en un comunicat "és un orgull reconèixer l'esforç i la professionalitat d'aquesta plataforma per haver decidit no agafar el camí fàcil, pel seu compromís amb el cinema i les produccions independents, i sobretot per defensar la llengua catalana davant d'aquells que la voldrien invisibilitzada".