Quan Clàudia Galceran comença a escriure mai sap cap on la durà la seva imaginació. «No planejo mai les històries, aquestes van sorgint i em van sorprenent», confessa ara just quan acaba de sortir publicat el seu nou llibre, Hasta que los ángeles se enfaden (Punto Rojo), el segon d’una trilogia iniciada l’any passat amb Hasta que llegaste tú. En aquesta novel·la romàntica juvenil, que va presentar fa uns dies a l’Escala al costat de la llibretera i editora Gemma Garcia, tornen a aparèixer alguns dels personatges de l’anterior llibre, altres de nous, però, com avança Galceran, la trama està farcida d’acció «amb assassinats, conspiracions...».

Clàudia Galceran té 18 anys i és de l’Escala. Des de petita va trobar en la lectura una porta «per evadir-me, per ficar-me en una altra història». Va arribar un moment, però, que no en feia prou i va decidir posar-se a escriure també perquè en l’escriptura «jo tenia el control». Aprofitant l’any sabàtic que es va agafar després del batxillerat –ara estudia Traducció d’anglès i portuguès a Barcelona– la narració va anar fluint de manera vertiginosa. «Quan vaig començar no sabia ni que escriuria un llibre, no creia que tingués prou imaginació», afirma. Ara ja no pot passar-ne sense, malgrat que confessa sentir-se un punt bloquejada i que troba a faltar les ganes d’escriure, «que em surti de dins». Aquesta sensació, però, li arriba quan ja té escrits quatre llibres, dos d’ells publicats, i el cinquè en procés.

A 'Hasta que los ángeles se enfaden', el segon llibre de la primera trilogia, tornen a aparèixer l’Anna i l’Aitor, protagonistes de la primera entrega, i s’hi suma l’Amèlia, la millor amiga, i en Daniel, el germà de l’Anna. A l’acció, admet l’autora, «hi he posat moltes coses, m’agrada molt el drama, plorar». «No soc fan dels finals de color de rosa», reconeix donant pistes sobre l’evolució de l’argument que busca trencar esquemes. A l’hora de saber si ha rebut consells per escriure, ella només recorda l’escriptora Montse Castaño qui va llegir el primer llibre i la va orientar. A partir d’aleshores, ja ha fet el camí sola. També li agrada escoltar els seus lectors. Els dos llibres que té publicats es poden trobar a les llibreries de l’Escala i a diferents plataformes en línia.