El Teatre-Museu Dalí de Figueres ha rebut el prestigiós premi al Museu més rellevant en representació d’Espanya, en l’edició 2021 celebrada al Palau de Congressos de Sevilla aquest dimecres a la nit. El premi s’atorga a partir de l’opinió dels visitants que han votat a través de la plataforma Tiqets, web de ticketing especialitzada en turisme cultural. Els altres nominats en aquesta categoria eren el Siam Park de Tenerife, el Parc Güell i el Camp Nou, ambdós de Barcelona.

El gener, el Teatre-Museu Dalí competirà amb els guanyadors dels altres països que han passat a la final per la mateixa categoria: Museu de l’Orangerie de París, Museu Van Gogh d’Amsterdam; els Museus Vaticans de Roma, el Royal Liver Building 360 de Liverpool i la Col·lecció Menil de Houston (Texas).

El Jurat de Tiqets ha seleccionat els finalistes entre més de 800 equipaments museístics i ha analitzat els comentaris que els usuaris n’han fet després de visitar-los. El que més han destacat del museu figuerenc és la singularitat de l’espai i la quantitat d’obra exposada. També han ressaltat les joies dissenyades per Salvador Dalí perquè representen una faceta molt desconeguda de l’artista empordanès.

La casa-museu Salvador Dalí de Portlligat, un altre vèrtex del Triangle Dalinià va guanyar el guardó en la categoria de Best Museum en l’edició de 2020 d’aquests premis.

El premi consisteix en una campanya de promoció entre els associats i els usuaris de la plataforma. A més del Museu més rellevant, hi ha 6 categories més: Millor museu, Millor atracció, Equipament més icònic, Millor Experiència presencial, Millor gemma amagada i Museu més innovador.

L’any 2019 la Fundació Dalí va apostar per aquesta modalitat de venda de tiquets pels avantatges que ofereix a l’hora d’arribar a nous públics i a nous mercats, inclòs l’asiàtic. En un context cada vegada més digital, Tiqets és una plataforma que reforça la promoció dels tres centres museístics en un àmbit global, tot facilitant eines a l’usuari final, els visitants.