El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Roses, Èric Ibáñez, ha participat aquest dijous 28 d’octubre, en la V Jornada de Patrimoni Cultural organitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat, amb una ponència sobre la gestió dels espais de la recepció-botiga de la Ciutadella de Roses i els productes que s’hi exposen i venen. La jornada, que tingué lloc a La Pedrera de Barcelona, tractà també els casos de les botigues de la Fundació Joan Miró i del Museu d’Història de Catalunya, entre d’altres.

La cinquena edició de la Jornada de Patrimoni Cultural abordà la qüestió de les botigues dels museus i monuments que, més enllà de l’estricta dimensió comercial, d’exposició i venda de producte, són avui dia concebudes com a parts indissociables de la missió patrimonial, tenen un gran poder d’atracció sobre els visitants i són percebudes com un complement de l’experiència de visita.

Al llarg de la jornada es van poder seguir aportacions d’especialistes i la presentació de nous informes amb dades d’estudi actualitzades. Pel que fa a experiències concretes, es presentaren ponències sobre les botigues de la Fundació Joan Miró, del Museu d’Història de Catalunya, de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, del Museu Molí Paperer de Capellades i de la Ciutadella de Roses.

Èric Ibáñez valora molt positivament la participació rosinca en aquesta important jornada "que situa la Ciutadella de Roses en el panorama dels principals monuments de Catalunya. La presència del nostre patrimoni en congressos i jornades dona notorietat al mateix atorgant-li la importància que té, com en el cas de la Ciutadella, un espai patrimonial de 17 hectàrees de superfície, amb restes de més de 2500 anys d’història i que rep anualment unes 60.000 persones. A més, visibilitza i posa en valor la gestió i el treball continuat que s’hi està duent a terme".