El poeta Esteve Plantada ha guanyat el premi Cadaqués a Rosa Leveroni de poesia catalana amb l'obra La conca de pols, i Marc Arnal, el premi Cadaqués a Carles Rahola de periodisme per l'article Peter Harnden i Lanfranco Bombelli: la casa de l’escultora Mary Callery a Cadaqués, 1961-1963, publicat a la revista cultural digital El Temps de les arts. Per la seva part, Dolors Miquel ha guanyat el guardó Cadaqués a Quima Jaume de reconeixement a la trajectòria literària. L'acte d'entrega serà aquest dissabte a Cadaqués.

El poeta Esteve Plantada és qui ha resultat guanyador de la 34a convocatòria del Premi de poesia, amb l'obra La conca de pols. Els organitzadors han destacat l'alta participació qualitat dels textos rebuts. Dolors Miquel ha obtingut el Premi de Reconeixement a la Trajectòria literària. L'autora ha publicat 19 llibres de poesia, més els de narrativa i teatre, i vuit premis obtinguts, que amb el de Cadaqués a Quima Jaume seran nou. En l'últim llibre publicat Sutura, la poeta ha volgut fer una antologia de la seva poesia, amb uns quants poemes nous, que pretén ser un final d’etapa. Un llibre acompanyat per les il·lustracions del pintor i poeta Perejaume, un pròleg d’Ingrid Guardiola i un epíleg d’Àngels Moreno.

Marc Arnal ha merescut el premi de periodisme per l'article Peter Harnden i Lanfranco Bombelli: la casa de l’escultora Mary Callery a Cadaqués, 1961-1963, publicat a la revista cultural digital El Temps de les arts. Arnal és arquitecte i coneixedor de l’obra de Harnden i Bombelli a la qual ha destinat cinc anys d’estudi, reflectits en el seu llibre L’art de viure. Peter Harnden i Lanfranco Bombelli i les cases per a artistes de Cadaqués.

Cadaqués acull l’entrega dels premis literaris i un recital de Biel Mesquida

La pandèmia tot ho trastoca. També ho va fer el mes d’abril passat amb l’entrega dels premis literaris de Cadaqués que, habitualment, es feia vinculat a Sant Jordi. Enguany, l’acte organitzat per l’Ajuntament s’ha previst per aquest dissabte a dos quarts de dotze del migdia al Teatre Art i Joia i serà conduït per l’actriu Francesca Masclans. Durant la vetllada, que inclou una actuació musical, s’entreguen els premis de periodisme Cadaqués a Carles Rahola; el de poesia catalana, Cadaqués a Rosa Leveroni i Cadaqués a Quima Jaume, en reconeixement a una trajectòria literària.

La festa de les lletres no acaba aquí, ja que a la tarda, a dos quarts de set de la tarda, a la plaça 1 d’octubre, Biel Mesquida ofereix un recital poètic prenent de base els seu darrer llibre, Carpe momentum. L’acompanya l’actriu Pepa López.