El castell de Llers, una de les joies restaurades del patrimoni empordanès, agafa protagonisme aquesta setmana com a escenari d’alguns dels actes de la festa major d’estiu de la població. I és que l’Ajuntament de la localitat ha programat dues sessions dobles d’una visita teatralitzada que permetrà conèixer tots els racons de la fortalesa, des del capdamunt de la qual es pot admirar un paisatge impagable. La primera visita es farà aquest divendres, 3 de setembre, a les set de la tarda i a les deu del vespre. La visita guiada es repetirà diumenge, a dos quarts d’onze i a dos quarts d’una. Entre mig, el castell acollirà, dissabte a dos quarts de vuit del vespre, un tast de vins amb el celler Mas Llunes de Garriguella. Per assistir a totes els actes de la festa cal fer una reserva prèvia a ajuntament@llers.cat o al telèfon 972 528 020. Les places són limitades.

Espai renovat

Una de les novetats importants d’aquesta Festa Major d’estiu de Llers serà l’aprofitament de la renovada plaça del Ramal per a fer-hi diverses activitats. L’obra promoguda per l’Ajuntament ha dignificat un espai que, aquests darrers mesos, ja ha acollit la fira de petits productors o la visita periòdica de la caravana de publicacions en català.

«La plaça ens permet organitzar-hi actes i ens va molt bé perquè és al cor del poble», explica el regidor i primer tinent d'alcalde llersenc Màrius Vergés. «Per exemple, en aquest espai públic es farà la projecció del cinema a la fresca del dijous al vespre, amb la projecció de Padre no hay más que uno (21.30 hores), l’espectacle infantil del dissabte a la tarda amb Tururut (18 hores) i l’Spae Room de diumenge (18 hores). Hem procurat fer un programa pensant en la gent del poble i els seus convidats», afegeix tot recordant «que cal inscriure’s per a participar en qualsevol acte».

Un dels plats forts populars serà el playback de divendres a la nit, que converteix en reis de l’escenari molts llersencs i llersenques. La pista poliesportiva acollirà la festa de l’escuma de dissabte al matí i el concert de la nit. Diumenge hi haurà ofici solemne (10 hores) amb els Cantaires de Llers i el tercer Gran Prix Aquàtic. El concert de l’Orquestra Parfills tancarà la festa.