Durant tot l’estiu, Roses ha gaudit d’una extensa programació cultural i festiva de primer nivell, la qual «ha tingut una molt bona rebuda per part del públic assistent, la gran majoria van sortir-ne contents i satisfets», afirma Èric Ibáñez, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roses, que afegeix que «la nostra aposta ha estat tirar endavant el màxim possible d’activitats». L’estiu va començar amb els concerts de Sons del Món a la Ciutadella de Roses, que va tancar aquesta edició amb més de 13.000 espectadors i una ocupació del 85%.

L’estructura de Nits de Circ il·luminada de nit | FOTOS JORDI CALLOL

Tot seguit va arribar la festa major, que «ha anat molt bé, tot i que hi havia aforaments limitats per la pandèmia», explica Ibáñez. Tots els actes de la festa van omplir tot el seu aforament excepte en dues activitats. Una de les que va tenir més èxit va ser l’escape room pels carrers de Roses. Un altre fet important de la festa van ser les fires, que «era una de les coses que la gent demanava», expressa el regidor. Ibáñez assegura que molts d’ells estaven passant una situació complicada i que «n’hi havia que no havien fet fira des de les Fires de Girona de l’any 2019».

Selyna Bogino a l’espectacle de Nits de Circ | Jordi Callol

La tercera activitat de més magnitud que s’ha dut a terme a Roses ha estat Nits de Circ. El nou projecte de Circus Arts Foundation va fascinar el públic, i va exhaurir totes les entrades de totes les funcions. Èric Ibáñez explica que «essent la primera vegada que es feia una proposta així, creiem que va agradar molt, i segur que es valorarà positivament de cara a poder-ho repetir l’any que ve».

Actuació gegantera durant la festa major | AJUNTAMENT DE ROSES

Molts d’aquests esdeveniments s’han dut a terme a la Ciutadella de Roses, que s’ha convertit en el gran escenari. Això és perquè en ser un recinte tancat es poden controlar els aforaments i les aglomeracions. Aquest va ser precisament el motiu pel qual es van anul·lar els focs artificials.

God Save The Queen va actuar a la Ciutadella a Sons del Món | Jordi Callol

Encara queden activitats culturals per fer aquest estiu, com les havaneres o els actes de la Diada. A més, ja s’està treballant en la programació de tardor, la qual es presentarà la primera quinzena de setembre.

Els Stay Homas també van pujar a l’escenari de Sons del Món | Jordi Callol

Genís Matabosch tancant la primera funció de Nits de Circ | Jordi Callol