Camallera celebra la Festa Major d’Estiu, recuperant d’aquesta manera activitats que no es feien des del 2019. «A causa de la pandèmia, han estat dos anys que no fèiem cap celebració. L’abril passat també vam suspendre la Festa de Primavera», explica Esteve Gironès , alcalde del municipi.

El programa festiu s’obre el 20 d’agost s’allarga fins al 22 d’agost, amb propostes molt diverses i per a totes les edats. El primer dia, a les 7 de la tarda, el grup Peix fregit ofereix una cantada d’havaneres, i a les 10 de la nit és el torn dels Delai, que pugen a l’escenari amb la seva música de rumba, popular i festiva. «Abans, els divendres fèiem un sopar popular amb botifarrada i el dissabte a la tarda la baixada de carros, però, ara, la situació sanitària ens impedeix fer cap d’aquestes activitats», diu l’alcalde.

L’endemà, arriba el torn per al gaudi dels més petits de la família, amb un espectacle infantil a càrrec del grup Més Tumàcat, a les cinc de la tarda. A les set, es disputa un partit de futbol entre els equips del C.F. Camalera i el C.F. Sant Miquel de Fluvià. El mateix dia, a les 10 de la nit, actua la banda tribut a Joaquín Sabina, Pacto entre Caballeros.

El diumenge 22, últim dia de la Festa Major d’Estiu, se celebra la missa a les onze del matí. A les sis de la tarda, la tradicional ballada de sardanes passa a ser un concert de sardanes a càrrec de La Principal de Banyoles. Esteve Gironès ha manifestat la voluntat que el concert sigui un homenatge a Joan Roca, un veí del poble que va morir el mes de juny passat i que era un apassionat de les sardanes. «Era una persona que vivia per a les sardanes. Molta gent de Camallera van començar a interessar-se’n i van aprendre’n a ballar gràcies a ell», relata l’alcalde. El 2019 ja se li va fer una dedicatòria. Una de les peces del programa del concert és La sardana d’en Roca, composició dedicada, precisament, a Joan Roca. Altres anys, es feia ball de bastons al mig de les sardanes, però la situació epidemiològica també ha cancel·lat aquest acte tan arrelat a la festa de Camallera.

A dos quarts de vuit del vespre, es fa l’últim acte de la festa, el concert del grup Sharazan. «La cantant d’aquest conjunt és de Camallera i sempre intentem donar preferència a la gent del poble. Ens enorgulleix», expressa Esteve Gironès.

Tots els actes són gratuïts i es fan a la plaça de l’Església. A més, com a mesura de prevenció per la Covid, s’ha previst que tothom estigui assegut, amb un aforament limitat. Cal fer reserva prèvia anant presencialment a l’Ajuntament. L’alcalde de Camallera explica que «el fet de poder tornar a fer festa, encara que sigui limitada, és positiu i demostra que ja podem fer coses, i aparentment sembla que lentament tornem al que tothom diu normalitat».

Des del consistori demanen que tothom compleixi la normativa (distància, mans i mascareta), i afirmen que estan pendents dels canvis en les mesures que es puguin anunciar des del Procicat.