El MedFoto, el primer Concurs de Fotografia de la Mediterrània de l'Escala, va viure ahir, 31 de juliol, una jornada molt especial. D’una banda, va donar a conèixer els vencedors i vencedores de la seva primera edició i de l’altra, va inaugurar l’exposició del certamen: un recull de les 43 imatges finalistes que podrà visitar-se fins el proper 31 d’agost a les instal·lacions del Club Nàutic l’Escala. Més de 30 persones van participar a la trobada, que va alçar la fotografia titulada Juvenil de Xavier Salvador com a guanyadora del MedFoto 2021.

L’acte va tenir lloc a les 10 h del matí a través de la plataforma Zoom. L’organització va decidir celebrar-lo en format virtual davant la situació sanitària causada per la covid-19 a Catalunya i a les mesures adoptades pel Govern per contenir-la.

Xavi López, director esportiu del Club Nàutic l’Escala, entitat coorganitzadora del concurs juntament amb la Fundació Alive, va ser l'encarregat d’obrir i moderar l’acte, que va comptar amb els parlaments del president del Club Narcís Carreras, la Sra. Marta Rodeja, segona Tinent d’Alcalde i Regidora de Promoció Econòmica i Turística, Comerç, Comunicació i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de l’Escala i Josep Pallí, vocal de la secció d’Activitats Subaquàtiques del Club.

La fotografia Juvenil de Xavier Salvador va ser la guanyadora de la primera edició del MedFoto. MEDFOTO

El moment més esperat

Posteriorment, va arribar un dels moments més emocionats: l’esperada proclamació dels guanyadors del MedFoto, que va introduïr el biòleg i naturalista Bernat Garrigós, director de la Fundació Alive després de mostrar un vídeo recopilatori de les 43 fotografies finalistes del certamen. Les imatges vencedores van ser recollides en un segon vídeo que va servir per donar-les a conèixer, juntament amb els seus autors, entre els assistents.

El fotògraf professional especialista en la conservació de la natura, Oriol Alamany, representant del Jurat de MedFoto, va tancar el torn de paraula oferint una petita valoració de les fotografies vencedores des de la seva vessant més tècnica.

Finalment, Xavi López va prendre de nou el torn de paraula per presentar el llegat de la primera edició del MedFoto: l’Exposició. Una visita a les 43 millors imatges que reflexen les interpretacions dels seus autors sobre la relació de les persones i el mar, i que podrà visitar-se fins el proper 31 d’agost a la Sala de Juntes del Club Nàutic l’Escala. Igualment, va anunciar que l’organització es reunirà properament per tal de començar a preparar l’edició 2022 del MedFoto.

El gran premi del MedFoto, consistent en 1.000 €, va ser per a Xavier Salvador i la imatge titulada Juvenil de rap, inclosa a la categoria Subaquàtica del concurs.

Un projecte col·laboratiu

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive són els impulsors MedFoto, el primer Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània. El certamen és fruit del compromís entre les dues entitats de crear un certamen fotogràfic conjuntament amb l’objectiu de difondre els valors ambientals i humans de la mar Mediterrània, i compta amb el suport de l'Ajuntament de l'Escala.