El Ballet de Barcelona ha debutat aquest dijous, 22 de juliol, a la nit, al Festival Castell de Peralada amb l’espectacle de nova creació, Perspectives. L’espectacle, es basa en la figura del seu director artístic, Chase Johnsey, el qual ha desafiat les estrictes normes del gènere inherents des de sempre en aquesta disciplina artística.

Creada específicament per al Festival Castell de Peralada, la primera part d’aquesta producció s’inspira en la història de l’Aneguet Lleig de Hans Christian Andersen i la segona, en El Llac del Cignes (2on acte) amb música de Txaikovski i la coreografia d’Ivanov i Petipa. Ambdues històries comparteixen el concepte de cigne, tot i que, la primera, el presenta com una qüestió d’autorealització interna, i la segona el desenvolupa de manera externa. A través d’aquestes dues narratives, Johnsey redescobreix moments essencials de la seva vida, l’exploració del gènere i les mateixes experiències que l’han fet qui és avui.

Chase ens presenta la seva vida, des del seu naixement fins al dia d’avui, a través de coreografies d’Ariadna Montfort, David Rodriguez, Luke Punty i Chase Johnsey, acompanyat per Lisa Marie Vervoot en el rol de mare. Al final l’aneguet esdevé cigne, i apareix un Johnsey com Odette de El llac del cignes, demostrant que qualsevol ballarí por interpretar.

Chase Johnsey ha esta el primer home en ballar rols femenins en una companyia internacional, concretament a l’English National Ballet, el que va incorporar-se com a primer artista al 2018 fent història ballant rols femenins a La Bella Dorment. Ara, des del seu projecte, reivindica la igualtat en el món de la dansa, tot trencant els motlles de la identitat de gènere.