El poeta rosinc Esteve Sala acaba de guanyar el primer premi de la cinquena edició dels premis de poesia de Sant Narcís gràcies al seu poema Paisatge. Aquest guardó, junt amb els premis de narrativa, es van entregar durant un acte al teatre Reparada Domènech de Sant Narcís. Aquests premis van ser organitzats pel Punt de Lectura de Sant Narcís, el Laboratori de Cultura i l’Associació de Veïns de Sant Narcís, i amb la col·laboració del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona, el Centre Cívic Sant Narcís, la Fundació Valvi, Nexe Impressions, Curbet Edicions, La Digital Impser i Eldimoni.com.

El jurat del premi de poesia, integrat per Luis Lucero, poeta i professor; Anna Perera Roure, filòloga, i Clàudia Costa, filòloga, van decidir concedir, d’entre els trenta-cinc originals que s’hi van presentar, el primer premi a Esteve Sala i Casellas, el qual en l’acte d’entrega va llegir el seu poema davant el nombrós públic que omplia les grades del teatre. A banda de Sala, el segon premi de poesia va ser per a Aureli Trujillo Cabezas, de Reus, pel poema Si jo en sabés d’això d’escriure.

A banda dels premis de poesia, també es van fer entrega dels premis de narrativa, que arribaven a la quinzena edició. Núria Oliva i Barceló, de Caldes d’Estrach, es va endur el primer premi pel seu recull de relats Contes de foc d’encenalls, i el segon premi el va guanyar Jesús Pacheco Julià, de Sant Celoni, pel recull Fora de termini.

Record per a Joan Margarit

L’acte de lliurament de premis de Sant Narcís va finalitzar amb la lectura de dos poemes en homenatge a la figura de Joan Margarit, recentment traspassat. També va incloure el recital de Josep Pedrals, Extraparaula, i un agraïment cap a totes aquelles persones que treballen desinteressadament i s’esforcen per tal que aquests premis continuïn endavant, especialment en la figura de Lluís Gil Aban, vocal de promoció de la lectura de l’associació, ànima del grup i membre sense vot del jurat.